hits

Tenåringer med kjipe foreldre drikker mindre

I familier hvor de har klare regler om alkohol, drikker tenåringen mindre og mer forsiktig. Et godt råd er derfor å snakke med tenåringen om alkohol og ha klare regler.

Dette skriver kjipeforeldre.no, en nettside driftet av Av og til - hvor du som forelder får tips til hvordan du kan gjøre mer av det som funker. De skriver:

- I flere undersøkelser har barn og unge blitt spurt om hva som veier tyngst når det kommer til spørsmål rundt alkoholbruk. Hvorfor velger for eksempel noen unge å debutere når de er 14 år, mens andre venter med å drikke alkohol til de er 18? Det kan være nærliggende å tro at det er det vennene gjør som er mest viktig. Eller er det kanskje media som påvirker?

  

- Undersøkelser viser imidlertid at det er foreldrene som er den viktigste påvirkningsfaktoren når det kommer til alkohol.

- Så heldige er vi foreldre altså! Vi har en unik posisjon til å påvirke våre barn og dytte dem i riktig retning. Men det kan oppleves som lettere sagt enn gjort.

 

Slik snakker du med tenåringen om alkohol

For å hjelpe foreldre til å støtte tenåringene til bedre rusvaner har kjipeforeldre.no lagt ut mange fine videoer og mange gode råd på sine nettsider.

Her er noen av videoene:

 

Råd til foreldre

På kjipeforeldre får du også råd om

 

På nettsiden får du også lære om hva som er vanlig av rusatferd blant ungdom, og om hvorfor det er så viktig å være en "kjip forelder" på dette området - samt hvordan det kan gjøres.

Vil du lese mer? Besøk kjipeforeldre.no her.

#alkohol #rus #ungdom #tenåringer #russ

3 kommentarer

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, då ska' bodskapen væra at dei inkje har lov te å drikka i det heile og at dei ska' vær totalfråhaldsmenneskje ôg. Å ha truverd i det verkar sjølvsagt berre viss du e totalfråhaldsmenneskje sjøl, det e sikkert ôg, det. Og det besta poenget får du viss du bringe Herren inn i diskusjonen og gjer oppmerksam på kva for bod Han stille, av di det å vær fråhaldsmenneskje og det å vær kristenkonservativ e to sider av samma sak, det ôg e sikkert ôg, av di det har Gud sagt.

La ungene drikke alkohol før idretten tar dem.

Svært mange tenåringer VIL at foreldrene skal være litt kjipe, og det gjelder ikke bare mht. alkohol.

Det kleineste og flaueste min datter vet, er foreldre som liksom skal være så unge og "kamerater" med egne tenåringsbarn og deres venner på besøk.

Kanskje enda mer enn i noen annen periode i livet sitt vil tenåringene ha foreldre som er litt kjedelige.

For det betyr samtidig at vi er stabile, at barna har noen å stikke innom mellom skole, fritid og venner.

Og at de har en back up hvis noe skjærer seg.

Så får heller selvnytelsen vente et par år til. Såpass klarer vi når vi har greid det frem til nå.

Men et par øl til rekene på lørdagskvelden tror jeg ikke ungdommer tar skade av å se at far eller mor drikker.

Tåler de ikke det, er det nok mye annet som heller ikke stemmer, og ting ville skjært seg uansett.

Skriv en ny kommentar