hits

Barn må få vite. En infofilm om overgrep

Seksuelle overgrep er et av våre største samfunnsproblemer og mange barn og unge er utsatt. Mange barn bærer på slike vonde hemmeligheter uten å tørre å si det til noen.

Dette skriver RVTS Vest på sine nettsider, hvor de legger til:

- Når barnet ikke forstår hva som skjer og ikke har ord til å fortelle om det til noen, kan overgrepene fortsette over lang tid. Det blir den eneste virkeligheten barnet kjenner til og konsekvensene er store for mange.

 

Concept of child abuse - Smoking in vicinity of children
Licensed from: michaklootwijk / yayimages.com

 

I denne forbindelse har psykologstudenene Silje Segadal Fluge og Trine Skeistrand Kjoberg som har vært i praksis hos RVTS Vest, laget en informasjonsfilm om seksuelle overgrep mot barn, hvor målgruppen er barna selv.

 

Her kan du se filmen

 

Nødvendig med kunnskap

Psykologstudentene forteller:

- Alt for mange barn bærer hemmeligheten alene. For at barn skal kunne fortelle om et overgrep må de vite hva det er. For å gjøre denne kunnskapen tilgjengelig for barn, har vi laget en animasjonsvideo som barn skal kunne finne selv på nettet.

- Denne animasjonsfilmen forteller barn hva et overgrep er, hvordan det er vanlig å reagere dersom man blir utsatt for overgrep og hvor viktig det er at de forteller om den vonde hemmeligheten.

- Vårt håp er at så mange barn som mulig ser denne videoen; at den blir delt på nettet, brukt i barnehager og skoler og andre arenaer hvor barn er. Vi oppfordrer de som arbeider med barn å bruke denne videoen som utgangspunkt for å snakke om kropp, grenser og vonde hemmeligheter.

Kort sagt:

- Barn må få vite! 

For alle som jobber med barn som har opplevd slike overgrep, kan boken "Seksuelle overgrep mot barn. Traumebevisst tilnærming" anbefales.

Affiliateannonse

#traumer #overgrep #incest #rvts #barn #unge #ungdom #seksuelleovergrep

3 kommentarer
Judas Iskariot

Judas Iskariot

Ofte er slike "kampanjer" mer skade enn til nytte.

Vi vet at f.eks. mobbe-kampanjer skaper flere mobbere. På lik linje der kampanjer mot narkotika er mer og mindre en reklameplakat for narkotika.

Hvorfor drive med symptom behandling? Hvorfor ikke gå på årsaken til problemet?

Slik som religion. Katolikker har problem. Den pedofile dødskulten islam er et problem hvordan man vrir og vender på det.

Syns det er kjempefint det blir satt fokus på. En grunn til at det kan virke som slike kampanjer gjør mer skade enn nytte er jo fordi de kanskje funker! Mobbe kampanjer skaper vel ikke fler mobbere men flere mobbere blir satt lys på. Og i en slik sak som dette er det jo virkelig bra at forbrytere får lys på seg og at barna får den behandlingen de har behov for. Mye mye bedre enn alternativet.

Statera Marit Ebeltoft: Takk for tilbakemelding :) Enig med det!

Skriv en ny kommentar