hits

Den mest sviktede gruppen

Jeg begynte å sniffe som liten gutt. Jeg prøvde det meste av rusmidler, og jeg har prøvd alle tenkelige måter for å slutte med rusmidler. Jeg fikk barn og familie, og skulle ikke mangle motivasjon for å slutte.

Dette skriver Øyvind Arntzen i en kronikk på Fredrikstad Blad sine nettsider.

- Men ingen ting hjalp før jeg traff noen som stilte krav til meg. Den hjelpen jeg fikk var at jeg ble tvunget til å finne ut at jeg måtte ta tak i livet mitt og jeg måtte gjøre det for mitt eget beste, forteller han videre.

Nå jobber han selv i rusapparatet og er leder for foreningen "Alle kan bli rusfri." 

 

Young drug addict shooting up heroin in abandoned house
Licensed from: diego_cervo / yayimages.com

 

Bjørnetjenester i kø

Jeg synes det er en tankevekkende kronikk, og at han får satt fokus på viktige poenger. Blant annet skriver Arntzen:

- Slik jeg ser det, er ruspolitikken en ansvarsfraskrivelse uten sidestykke. Hjelpeapparatet har kommet i fokus i stedet for dem de skal hjelpe. Jeg sier gjerne at norsk ruspolitikk er området der bjørnetjenestene står i kø. Fokuset er i dag mest på skadereduserende tiltak.

I denne forbindelse viser til han til LAR-behandlingen, som opprinnelig var ment å være rettet imot de som etter gjentatte behandlingsforsøk likevel ikke klarte å bli kvitt heroin-avhengigheten. Nå gis behanlingen over en lav sko, forteller Arntzen.

 

Rehabilitering blir glemt

- I LAR står den siste bokstaven for «rehabilitering», men denne delen av programmet er aldri satt i verk. De gir medisiner til mennesker som aldri har vært hektet på opiater. Mennesker helt ned i 16 års alder kan få LAR-behandling. 

Han setter det litt på spissen:

- Vi sylter dem ned, nesten som i Russland der vodka brukes for å holde folket nede. Heroin hjelper ikke til annet enn å vedlikeholde et problem. Jeg må si ifra om dette fordi disse menneskene er den mest sviktede gruppen i norsk helsevesen.

 

Still krav og gi muligheter

En av konklusjonene hans er følgende:

- En narkotikapolitikk jeg tror på er å finne de kanskje 25 prosentene som vil endre tilværelsen og gi disse god oppfølging. Det betyr å stille krav og gi muligheter, ha tro på at de kan, se på dem som medmennesker og slutte å stakkarsliggjøre. Man inkluderer mennesker ved å stille krav til dem. I dag brukes for mye av midlene til å springe etter dem som ikke vil.

Hva mener du om narkotikapolikken og om rushjelpen i Norge?

#rus #heroin #avhengighet #rushjelp #rusbehandling #lar

 

4 kommentarer

Norsk ruspolitikk er en skam.

Inhumant og nedverdigende.

Mye av politikken er dessverre basert på moralisme.

Judas Iscariot

Judas Iscariot

Hele den venstreradikale ideologien er at alle er "stakkarslige". Alle må bli dullet med. Staten skal være barnehagetante.

Alt det venstreradikale står for er tull. Fjern venstreradikale å få inn folk som kan tenke i styre og stell. Ikke gale ideologer heller ikke egosentriske kokoer.

Jeg er så lut lei moralister som er imot all behandling som innebærer medikamenter, og jeg er enda mer lei andre narkomane som klarer å slutte uten og som da tenker at 'kan jeg kan(skal) alle!

Jeg går på Subutex og det har gitt meg livet i gave! Jeg har aldri brukt mye heroin, men måtte i LAR pga gjentatte overdoser i fylla. Så det reddet livet mitt, bokstavelig og figurativt!

Det er de som er så imot dette av prinsipp som gjør at hele opplegget er så brukerfiendtlig, og andre idiotiske avgjørelser.

Eksempel: Fra tid til annen debatteres det om hvorvidt en skal gi folk syntetisk heroin, og det beviser at det er ikke kunnskap som styrer! Metadon, nemlig, er VERRE enn både det og morfin! Det er mye verre å slutte med, og gir en rekke uheldige bivirkninger. Jeg så møkk lei av at moralister skal bestemme over alle oss andre, de fleste nyter vel alkohol nå og da, og det er toppen av ironi!

1: De fleste OBJEKTIVE forskere er enige om at alkohol er det mest skadelige rusmidlet.

2: Det er bare en liten del av oss som er avholdsfolk. De aller fleste ruser seg jevnlig.

Jeg har hatt store alkoholproblemer, så jeg vet hvor jævlig det middelet er. Likevel selges det i alle butikker, restauranter, barer... Mens jeg bryter loven hvis jeg røyker en bønne. Takket være moralistene.

Mennesker ruser seg. Get over it!

Heldigvis har Arbeiderpartiet funnet løsningen, som helt sikkert både Senterpartiet, SV og MDG også kommer til å stille seg bak i regjering: Alle bjørnetjenester må ilegges 25% bamsemoms. I tillegg skal de ikke kunne gi skattefradrag. Dette må være den ultimate løsningen, som vil gjøre slutt på den helt sikkert altfor klimaskadelige køen av bjørnetjenester på null tid.

Skriv en ny kommentar