Maria vs Maria. Videodagbok om angst og depresjon

Har du sett filmen "Maria vs Maria"? Hvis ikke, så har du nå fått tipset - og du kan se filmen her. 

Utgangspunktet er dette:

Maria Jetteberg var ung, glad og fornøyd. Så slo depresjonen og angsten inn, som lyn fra klar himmel. Mens hun var syk, lagde hun en videodagbok. Den har blitt til en 30 minutter lang dokumentar om Maria der seerne får følge henne gjennom sykdommen og til hun klarte å bli frisk nok til å begynne på folkehøgskole.

Se filmen her:

 

Et nært innblikk i angsten mens den står på

VG.no skriver om videodagboken:

- Hun er pen og vellykket, smart og flink, men har samtidig hatt sterke problemer. Vi vil vise at dettte er en av personene som får angst. Ofte er det en kjent, voksen person som forteller om sine problemer i ettertid.

- Denne filmen er en førstehåndsfortelling som gir et unikt innblikk i hvordan det er å ha angst akkurat mens det står på, fortalt av en ung jente, sier Bjørnar K. Grønhaug i Felles Film.

Jeg synes det er en veldig modig fortelling, og at historien er noe som mange kan kjenne seg igjen. Mange får sin debut av psykiske problemer nettopp i ungdomstiden, og man har da gjerne ikke erfaring med at problemene går over. 

 


Licensed from: leaf / yayimages.com

 

En viktig fortelling

Derfor kan håpløsheten slå sterkt inn over unge mennesker som faller inn i dype psykiske problemer. Mange opplever å være annerledes eller unormale, og mange tror at det kommer aldri til å gå over. 

- Derfor er det utrolig viktig å få fram slike historier som det Maria gjør i denne videodagboken. Med filmen viser hun også veldig sterkt at det ikke er slik at er du én gang blitt psykisk syk så er du alltid psykisk syk.

All ros til Maria for å være et forbilde for unge som strever med psykiske vansker. 

Har du tips til andre filmer om psykisk helse? Legg gjerne inn en kommentar i kommentarfeltet under.

#angst #depresjon #videodagbok #psykiskhelse #stigma #stigmatisering #psykiskeproblemer

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits